Tiit Tammaru pidas Singapuri Rahvusülikoolis külalisloengu ja ettekande

Augustil külastas Tartu Ülikooli inimgeograaf Tiit Tammaru Singapuri Rahvusülikooli, kus tal oli võimalus pidada külalisloengu, ettekande ja osaleda teadusseminaril.

Tammaru külalisloengu geograafia osakonna bakalauruseõppe tudengitele keskendus teemale “Ebavõrdsusest maismaatranspordis”. Inimgeograafi sõnul kaasati tudengeid õppetöösse väga aktiivselt erinevate tehniliste vahendite kaudu, mis toetasid nende kaasamõtlemist ja -rääkimist. Sama osakonna seminaril pidas ta ettekande segregratsiooniprotsessidest maailma linnades, millele järgnes osalejate elav arutelu. Viimase tegevusena kaasati teda geograafia osakonna seminarile, mis keskendus teadustöö mõju hindamisele.

Inimgeograaf jäi ise lähetusega väga rahule. “Mul oli väga inspireeriv näha, milliseid meetodeid ja tehnikaid NUS-is kasutati”. Ta tõdes, et regiooni üks paremaid ülikoole on edasisele koostööle avatud, sest lähemad tippülikoolid on neist minimaalselt seitsme lennutunni kaugusel. Samal ajal tõdes ta, et koostöö tegemisel ollakse väga pragmaatilised.

Lähetus toimus TÜ Aasia keskuse ja Eesti saatkonna Singapuris koostööl eesmärgiga luua süsteemset koostööd Singapuri ja Eesti teadlaste vahel.

Professor Ülo Mander

Ülo Mander valiti globaalmuutuste akadeemikuks

Professor Ülo Mander küsimust esitamas

Loodusgeograafia ja maastikuökoloogia professor Ülo Mander pälvis Genti Ülikooli auprofessori tiitli

Energiatehnoloogia

Ülikool toob Ida-Virumaale tippspetsialiste ja tulevikutehnoloogiaid